Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Karlstads VK - Volleyboll för alla

Karlstads Volleybollklubb bildades 1972 och har idag fyra seriespelande lag, varav vårt representationslag på damsidan spelar i landets näst högsta serie, Division 1 och klubben har en växande ungdomsverksamhet. Karlstads volleyboll har cirka 160 medlemmar i alla åldrar. Vi är en förening som arbetar i nuläget med att ta fram en handlingsplan med mål och aktiviteter för att ytterligare utveckla föreningen. Genom att utbilda tränare och ledare från egna led hoppas vi kunna ta emot alla nya volleybollspelare.


Säsongen 2019/2020 har vi följande träningsgrupper:


Volleybompa (lekfull rörelseträning med hinderbanor och bollekar 3-6 år)

Kidsvolleyboll (4-manna för åldrarna 6-10 år)

Volley2000 (4-manna för åldrarna 10-14 år) 

Nybörjare (nybörjargrupp med blandade åldrar för de som vill prova volleyboll för första gången)

Dam div 3

Dam div 1

Herr div 3

 

Är du intresserad av att börja spela volleyboll? För intresseanmälan använd formuläret via följande länk, skriv din fråga eller vilket lag du är intresserad av i kommentarsfältet http://www.karlstadsvk.se/form/Default.asp?ID=181607 . Tag gärna kontakt med oss på karlstadvk@hotmail.se . Du kan också följa oss på Facebook och på Instagram - karlstadvk.

Inför KVK- FALKENBERG
2019-10-10 17:07
På lördag 12/10 kl 16:00 är det dags för div 1 volleyboll i Mariebergshallen igen! KVK tar emot Falkenberg i säsongens tredje match.

Falkenbergs två första möten har varit jämna fighter, båda har gått till avgörande femte set, där Falkenberg fått se sig besegrade.

 Karlstad har också inlett serien med två förluster 3-0 mot Göteborg och 3-1 mot Svedala - de lagen som leder serien efter de första omgångarna.

Båda lagen jagar således sin första vinst till helgen, och någon kommer att få den. 

Efter de två första matcherna stod det klart att vi hade en del organisatoriska problem på planen. Inte helt förvånande när två lag slagits ihop till ett. Fokus de senaste veckorna har därför legat mycket på att hitta sina roller på planen, hur vi kan göra det lättare för varandra och vikten av att vara disciplinerad i sina förflyttningar.

Vi har fortfarande mycket att jobba med och det finns potential för stor utveckling under säsongen. Det största målet för oss i år är att utvecklas i så stor utsträckning som möjligt. Att alla spelare ska få möjlighet att växa!!!

 Vi hoppas att det också ska räcka för att hålla oss kvar i div 1 till nästa säsong. Hur det går återstår att se... Det första steget i utvecklingen hoppas vi ta på lördag.

Kom och heja på KVK i Mariebergshallen på lördag kl 16!!
❤️❤️❤️❤️❤️❤️
KVK A - NORSJÖ
2019-02-18 08:32
Alwa Karlin slår in matchbollen, 3-1 till KVK
Recept på vinst
  • 2 st friska och hela spelare
  • 2 st skadade
  • 4 st sjuka
  • 1 st inlånad från b-laget
Ibland är det skönt att kunna gå in i en match utan höga krav på prestation. Vi hade inte de bästa förutsättningarna inför matchen mot Norsjö. Många har varit borta under veckan på grund av sjukdom och skador. I torsdags kändes det osäkert om vi ens skulle lyckas få ihop ett lag. Men det fick vi! 

Vi har bra servar, och har tränat mycket serve senaste veckorna. Vi sa på förhand att vi skulle dra nytta av våra starka servar på hemmaplan, och det gjorde vi. Norsjö hade direkt svårt att hålla i sina servemottagningar och KVK kunde dra ifrån med några poäng direkt i matchens inledning. Set 1 och 2 hade KVK ledningen genom hela seten. Set 3 kom att svänga lite mer. KVK hade en matchboll vid ställningen 24-23 i tredje set men kunde inte knyta ihop säcken. Tredje set slutade 27-25 till Norsjö och matchen gick till ett fjärde set.

Vi blev lite stressade under tredje set och gav bort en del enkla bollar. Norsjö hade dock samma problem genom matchen, och bjöd hemmalaget på gratispoäng. I fjärde set spelar vi som ett lag och vi håller ett bra fokus. Med beslutsamhet tar vi hem setet med 25-15 och tre mycket sköna poäng till KVK som då klättrar förbi Rissne och Lindesberg i tabellen. 

Nu väntar en spelledig helg, tid för återhämtning, och sedan är vi redo att ta oss an Solna på hemmaplan den 2/3 kl 16.00. VÄLKOMNA!

Restaurangchansen
2018-11-30 10:42
Nu säljer vi Restaurangchansen. Den kostar 260:- och 50% går till klubben. Restaurangchansen finns som app eller häfte. Du beställer via din närmaste KVK-medlem.
Kontakta din tränare om du inte har fått en beställningslista.
Dags för match!
2018-11-30 10:34
Förra veckans match var inte mycket att hänga i julgranen... Solna vann rättvist med 3-0 och kunde läsa sönder oss vilket skapade stor frustration i laget och många klev undan från ansvar. 

Främsta fokuset mot Rissne är att göra en bra insats där alla tar sitt ansvar. Vilket slutresultatet blir är inte det viktiga den här matchen. Nu vill vi känna att vi har gjort en bra match oavsett om det leder till seger eller förlust. Hoppas på att fortsätta samma goda stämning som senast på hemmaplan. 

Med gott stöd från publiken så är vi redo att tagga för match!
16.00 på lördag i Mariebergshallen. Vi ses!
/KVK DAM A
KVK vann mot serietvåan Sollentuna!
2018-11-21 08:38
KVK tog en skön 3-1 vinst mot Sollentuna under lördagen! Första segern i Mariebergshallen!

Den tar några matcher och träningar för en ny arena att kännas som hemmaplan. Den här segern ger oss rätt energi att ta med från vår nya hemmaplan, en känsla av lagsammanhållning, glädje och spänning!

KVK startade ganska trevande och hade svårt med Sollentunas servar. Bortalaget kunde dra ifrån till 7-3 i inledningen av matchen. Efter en timeout tog KVK igen försprången och setet var jämnt fram till 18-19 där Sollentuna återigen gjorde ett ryck och setet slutade 19-25 till motståndarna.

Ida Hildebrand växte genom matchen och stod för många poäng till KVK! Under andra set stod hon för riktigt bra servar när KVK kunde dra ifrån från 6-6 till 13-6. Sollentuna skulle hämta in försprånget men vid 19-19 var det Idas tur att serva igen. Med säkra men bra servar sätter Ida Sollentuna under press och de har svårt att komma till anfall, setet 25-19 till KVK. 

Tredje set börjar jämnt och lagen följs åt fram till 8-8. KVK får återigen svårt med servemottagningen. Vi tar timeout vid 8-11 men tappar några fler servar. Vi gör ett byte vid 8-13 och in kommer Sara Norell med ny energi till laget. Fem raka poäng till KVK och  vi är med igen, 13-13. Vi gör färre egna misstag och Sollentuna får slita hårdare ju längre matchen går för att få poäng. Det är kul att se hur tjejerna kämpar i den här matchen och hur stämningen i laget växer. Alla får spela och alla gör det bra! 

Det är ett set kvar av matchen också, men då hade Sollentuna gått hem. Jenny servade och Ida blockade och dundrade in spikes. 25-8 till KVK.

Queen of the game blev libero Anna Lundh som gjorde en stabil insats matchen igenom. Men jag måste ge en eloge till samtliga spelare efter den här matchen!

Det finns så mycket bra som vi kan ta med oss från den här matchen! Många saker vi kan förfina också förstås. Med tanke på att fokus har legat mycket på den mentala biten de senaste veckorna så är det häftigt att vi får göra en mentalt stabil match. Nu höjer vi ribban på träningarna framöver och satsar på att ge Solna ett riktigt bra motstånd på söndag.

Efter matchen i helgen befinner sig KVK mitt i tabellen med fem lag över oss och fem lag under oss. Till helgen står Solna för motståndet, som finns på platsen just under oss. Solna har två vinster med sig, mot Norsjö och RIG - inget av lagen har vi spelat mot ännu. Serien känns oviss den här säsongen och det är inte helt klart vilka lag som kommer att husera var i tabellen, möjligtvis med undantag för IKSU som har inlett fantastiskt. 

Fokus till helgen är att ta med oss en grym lagkänsla där alla har en viktig roll att spela i laget. Tillsammans har vi ett lag med fantastiska kvaliteter och stor potential. Det ska bli roligt att se hur den här säsongen fortskrider om vi kan ta med oss den här känslan framåt.

Vi hörs!
ass. coach Linnea
 
Instagram
Våra samarbetspartners